Most Popular Sports Betting Bets

Sportweddenschappen afsluiten in Nederland

In Nederland zijn de mogelijkheden met betrekking tot het afsluiten van sportweddenschappen redelijk beperkt. Er is namelijk maar een legale aanbieder in Nederland en dat is de Toto. De Toto heeft op dit moment nog altijd het alleenrecht om sportweddenschappen aan te bieden. Dit is echter wel in strijd met de Europese wetgeving, want buitenlandse wedkantoren worden momenteel buitengesloten. Op deze pagina willen wij jou graag beter informeren over de verkooppunten en het aanbod van de Toto.

Gokken op sport bij de Toto

De Toto is onderdeel van de loterij organisatie Lotto. Het aanbod bestaat voornamelijk uit weddenschappen op voetbal, maar je kunt ook wedden op honkbal, tennis en American Football. De weddenschappen kunnen afgesloten worden via de website van de Toto, of door een bezoek te brengen aan een van de verkooppunten. De meest voorkomende verkooppunten zijn het postkantoor en de sigarenboeren zoals Primera. Daar kun je door middel van een formulier je voorspellingen invullen om vervolgens na het afrekenen een bon mee te krijgen.

Sinds enkele jaren is het ook mogelijk om online op de website van de Toto te wedden. Hiervoor dien je een account aan te maken. Vervolgens kun je geld storten via iDEAL, Mastercard of Visa om je account aan te vullen. Op de site kun je selecteren op welke wedstrijden je wilt gokken. Over het algemeen bestaat het aanbod van uit Toto select, Toto score, Toto 13 en Toto tip. De minimale inzet bedraagt €1 en de maximale inzet bedraagt €22 (m.u.v. Toto 13). Verder ben je bij Toto select wel verplicht om minimaal 3 wedstrijden te selecteren.

Kansspelbelasting

Er zijn helaas wel enkele beperkingen van toepassing bij het meespelen met de Toto. Zo ben je als speler 29 % kansspelbelasting verschuldigd voor bedragen boven de €454. Door deel te nemen aan de Toto ondersteun je wel meerdere goede doelen, zoals het Diabetes fonds en de Nierstichting.